Akdeniz Diyeti
Cuma Ocak 02, 2009 5:23 am
Akdeniz
Diyeti
Tahıl, meyve - sebze, ceviz, fındık, balık, zeytinyağı ve düşük kırmızı
et temelli Akdeniz diyetinin, üç ayda kalp hastalıkları riskini yüzde 15
gerilettiği kanıtlandı
AA
ABD'DE yayımlanan yeni bir araştırmaya göre, üç ay Akdeniz diyetiyle
beslenenlerde kalp hastalıkları riski yüzde 15'e kadar azalıyor. Araştırma
için orta derecede kalp hastalığı riski olan 212 erkek ile kadın seçildi.
Bu kişiler üç ay boyunca, tahıl, meyve-sebze, ceviz, fındık, balık,
zeytinyağı ve düşük kırmızı et temelli Akdeniz diyetiyle beslendi.
AKDENİZ diyetini uygulayanlar, haftada dört kez balık, haftada bir defa
kırmızı et yedi. Erkeklerin günde 2, kadınların ise 1 kadeh kırmızı şarap
içmesine izin verildi. Sonuçta Akdeniz diyetiyle beslenenlerin kolesterol
miktarlarının yüzde 7.5 oranında azaldığı saptandı. Akdeniz diyetinin kalp
hastalıkları riskini yüzde 15 oranında gerilettiği belirlendi.
Diyeti
Tahıl, meyve - sebze, ceviz, fındık, balık, zeytinyağı ve düşük kırmızı
et temelli Akdeniz diyetinin, üç ayda kalp hastalıkları riskini yüzde 15
gerilettiği kanıtlandı
AA
ABD'DE yayımlanan yeni bir araştırmaya göre, üç ay Akdeniz diyetiyle
beslenenlerde kalp hastalıkları riski yüzde 15'e kadar azalıyor. Araştırma
için orta derecede kalp hastalığı riski olan 212 erkek ile kadın seçildi.
Bu kişiler üç ay boyunca, tahıl, meyve-sebze, ceviz, fındık, balık,
zeytinyağı ve düşük kırmızı et temelli Akdeniz diyetiyle beslendi.
AKDENİZ diyetini uygulayanlar, haftada dört kez balık, haftada bir defa
kırmızı et yedi. Erkeklerin günde 2, kadınların ise 1 kadeh kırmızı şarap
içmesine izin verildi. Sonuçta Akdeniz diyetiyle beslenenlerin kolesterol
miktarlarının yüzde 7.5 oranında azaldığı saptandı. Akdeniz diyetinin kalp
hastalıkları riskini yüzde 15 oranında gerilettiği belirlendi.
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz