Muradiye Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşağa gitmek
Detone
Detone

Detoks Diyeti 1210
Erkek Terazi
Sıçan
Mesaj Sayısı : 2807
Doğum tarihi : 24/09/84
Yaş : 39
Nerden : IstanßuL [DøqußєyαzıтLı]
İş/Hobi : RECEPTION /FutßoL Müziq Araßa
İleti : IrGaT
Bilgi :
Muradiye Forum Bilgi Paylaşım PlatformuUyarı : Detoks Diyeti 111010
Rep Gücü : 0
Rep Puan : 0
Kayıt tarihi : 03/11/08
http://WwW.MuradiyeForum.Net

Detoks Diyeti Empty Detoks Diyeti

Cuma Ocak 02, 2009 5:31 am
Detoks Diyeti


Detoks Diyeti 78901. Gün
Kahvaltı: 1 elmaAra öğün: Böğürtlen -Muz - Süt
100 gr böğürtlen ve 100 gr muzu mutfak robotuna koyun. 150 gr sütü meyvelerin
üzerine ilave ettikten sonra tüm malzemeleri robottan geçirerek püre haline
getirin. Meyve suyunu bir bardağa boşaltıp servis yapın.
Öğle yemeği: Somon balıklı salata kasesi
100 gr karışık salatayı (örneğin roka, kırmızı lahana vs.) yıkayıp süzdükten
sonra derin bir kaba yerleştirin. Diğer tarafta 80 gr rezeneyi ve 25 gr
tütsülenmiş somon balığını salatanın üzerine paylaştırın. 3 yemek kaşığı limon
suyu, 2 yemek kaşığı sebze suyu, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı
hardal, tuz ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın. Hazırlamış olduğunuz
sosu salatanın ve somon balığının üzerine serpiştirin. Öte yanda, 2 yemek
kaşığı yağsız yoğurdu 1 yemek kaşığı limon suyu ve tuzla karıştırdıktan sonra
salataya ilave edin. 2 yemek kaşığı taze soğanla servis yapın.
Ara öğün: 1 elma
Akşam yemeği: Biber ve sığır filetolu pilav
1 tatlı kaşığı zeytinyağını teflon tavada kızdırın. Halka halka doğradığınız 4
yemek kaşığı taze soğanı, havanda dövdüğünüz 1 diş sarımsağı ve ince ince
dilimlediğiniz 80 gr sığır filetosunu tavada sote edin. 50 gr pirinci ve küçük
dilimlediğiniz 80 gr kırmızı biberi malzemelerin üzerine ekleyin. 200 gr sebze
suyunu malzemelerin üzerine döktükten sonra üzerine tuz ve sumak serpiştirin.
Tüm malzemeleri 8 -10 dakika pişirin. Ardından besinlerin üzerine 1 yemek
kaşığı üzüm sirkesi ve limon suyu dökün. Yemeği, halka halka doğradığınız 2
yemek kaşığı taze soğanla servis yapın.
Yatmadan önce: Yulaf ezmeli ve elmalı yoğurt
100 gr yağsız yoğurdu 1 tatlı kaşığı balla karıştırın. Yoğurdun üzerine 2
yemek kaşığı yulaf ezmesi ve 100 gr iri rendelenmiş elma ilave edin.
Dilimlediğiniz elmayla servis yapın.
Günlük besin değeri: 1075 kalori, 21 gr yağ
2. Gün
Kahvaltı: Elmalı ve böğürtlenli müsli
30 gr müsliyi, 100 gr böğürtlen ve iri rendelenmiş 100 gr elmayla derin bir
kabın içine koyun. Malzemelerin üzerine 60 gr yağsız süt ilave ettikten sonra
servis yapın.
Ara öğün: 1 elma
Öğle yemeği: Brokolili salata
100 gr karışık salatayı (roka, kırmızı lahana, marul vs..) derin bir kaba
yerleştirin. Diğer tarafta 150 gr brokoliyi tuzlu suda haşladıktan sonra
süzgeçten geçirin. 150 gr kırmızı biberi 2 santim uzunluğunda kesin. Biberi ve
brokoliyi salatanın üzerine ilave edin. Salatanın üzerine 1. Gün hazırlamış
olduğunuz sostan serpiştirin. Yoğurt ve 2 yemek kaşığı taze soğanlı servis
yapın.
Ara öğün: 1 elma
Akşam yemeği: Fransız usulü mercimek yemeği
1 adet soğanı inci ince dilimleyip, 50 gr taze soğanı da halka halka doğrayın.
Malzemeleri tavada kızdırmış olduğunuz 1 tatlı kaşığı yağda sote edin. Üzerine
40 gr mercimek ve 300 ml sebze suyu ilave edin. Malzemenin üzerine tuz ve
karabiber serpiştirin. Ardından orta ısıda 15 dakika pişirin. Yemeği ocaktan
aldıktan sonra 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi, 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1
yemek kaşığı yoğurtla karıştırın. 25 gr füme somon balığı ve 2 yemek kaşığı
halka halka doğranmış taze soğanla servis yapın.
Yatmadan önce: Yulaf ezmeli ve elmalı yoğurt yiyin.
Günlük besin değeri: 1085 gr kalori, 26 gr yağ
3.GÜN
Kahvaltı: Elmalı ve portakallı müsli
Derin bir kabın içinde; 30 gr müsliyi (fındıklı), ince ince dilimlenmiş 150 gr
portakal dilimleri, rendelenmiş 100 gr elma ve 60 ml yağsız süt ile
karıştırın.
Ara öğün: 1 elma
Öğle yemeği: Papaya salatası
100 gr karışık salatayı (marul, kırmızı lahana, roka vs ) derin bir kaseye
yerleştirin. 150 gr papaya ve 3 dilim ( 30 gr) tavuk göğsünü salatanın üzerine
ilave edin. 1. Gün hazırlamış olduğunuz sosu malzemelerin üzerine serpiştirin.
Yoğurtla servis yapın.
Ara öğün: 1 elma
Akşam yemeği: Brokolili makarna
60 gr makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzgeçten geçirin. 100 gr brokoliyi de
aşnı şekilde tuzlu suda 3 -4 dakika haşladıktan sonra sularını süzün.
Brokoliyi, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi, 2 yemek
kaşığı fesleğen yaprakları, 1 diş sarımsak ve 1 yemek kaşığı yoğurtla, püre
haline gelinceye dek mikserde karıştırın. Püreyi tuz ve sumakla tatlandırın.
Makarnayı brokoli püresi ve 1 avuç dolusu fesleğenle servis yapın.
Yatmadan önce: Elmalı ve yulaf ezmeli yoğurt yiyin.
Günlük besin değeri: 1025 kalori, 15 gr yağ
Sayfa başına dön
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz